Tappade du också hår när du ammade?

Jag själv upplevde detta och det var som kvinna fasansfullt, det gick så långt att jag blev riktigt orolig över det och funderade på att köpa peruk, som tur var som vände det lika snabbt som det började att fall, måste ha varit något näringsämne eller liknande som tog helt slut i kroppen. Efter det och inför min andra graviditet gjorde jag en hel del efterforskningar om vad som orsaker håravfall vid graviditet och amning och kom fram till att det faktiskt inte är graviditeten som gör det utan det är själva amningen som gör att man tappar hår.

Tappa hår vid graviditet

Graviditeten ska faktiskt få håret att bli ännu starkare och man tappar nästan inget hår alls under graviditeten, men problemet är att när den väl är över så tappar man allt det hår som man borde ha tappat under de 9 månaderna som man var gravid och därför kan man uppleva att man tappar mer hår än vad som är normalt, vilket också är sant men man ska alltså inte tappa mer hår än vad man hade innan graviditeten.

I vilket fall det som gör att man tappar håret vid amningen är de hormonförändringar som sker i kroppen det är helt enkelt näringsämnen som tar slut och man måste tillsätta dem på något sätt om man inte vill tappar håret.

Vid graviditeten har man mycket östrogen i kroppen som hjälper hårets tillväxt och det är det som gör att håret blir blankt och fint. Varför kan man inte tillsätta östrogen hela tiden för att alltid ha fint hår då? Haha ja det hade varit en bra lösning.

Hur upplevde ni som är mina läsare håravfall under och efter graviditeten? Delar med er av era erfarenheter.