Hushållssysslor är inte min grejj

Som jag har bloggat om tidigare så är det väldigt svårt att kombinera ett vanligt liv som mamma och samtidigt vara en företagare här kommer jag förklara lite närmare för er hur det verkligen funkar och hur man kan effektivisera sin tid så bra som möjligt.

Laga mat och köpa matvaror

Handla mat tar tid

Detta är ett område som tar en enorm tid, vilket även betyder att du kan spara in väldigt mycket tid om du kan effektiviserar detta, mitt bästa tips här är att handla i gång varannan vecka men då handlar du extremt mycket, fyll i stort sett upp hela bilen om det så krävs. Låter lite extremt och det är det också, haha, men det viktiga är att du sparar tid. Jag tror att jag sparar någonstans mellan 5-7 timmar i månaden på att slippa småhandla hela tiden.

När det kommer till matlagningen så tar det om möjligt ännu mer tid, jag brukar räkna på att matlagningen på kvällarna tar 1 timme till 1,5 timmar varje dag. Det är enormt mycket tid som du egentligen inte har när du är en seriös företagare.

Även här har jag ett bra tips och det är att ta en dag i veckan där du lagar 3 – 4 st olika maträtter och fyller upp alla portioner i matlådor, på det viset slipper du laga mat 3-4 gången i veckan utan kan bara slänga in matlådan i mikrougnen och sätta igång. Givetvis är det inte super kul att det blir lite enformigt, men det är så det fungerar när man vill spara tid!

Och sen har vi städningen…

StädningÄnnu ett tidskrävande moment är den eviga städningen! Ibland känns det som att det jämt är smutsigt i vårt hus, om du har barn så antar jag att du håller med mig här. Ett av tipsen som jag har här är att se till att alltid involvera familjen i städningen så att du inte springer runt själv och städar, då blir det lätt ett heltidsjobb. Dela ut ansvar i familjen, barnen bör städa sina egna rum till att börja med och sedan även städa andra mindre rum i huset. De vuxna, jag och min man i vårt fall gör grovstädningen som att städa toaletter och att moppa golv.

Värst var det nog när vi flyttade senaste gången, jag kom ihåg att vi flyttstädade i 3 dagar! Det var hemskt, jag ångrar att vi inte anlitade ett städföretag för en flyttstädning.

Ett annat bra tips är att helt enkelt anlita ett städföretag för din återkommande hemstädning, du kan ansluta dig till olika abonnemang som exempelvis innebär att de kommer och städar 1 gång i veckan under dagen när familjen är borta. Detta är givetvis otroligt tidssparande.