Få ihop livspusslet som mamma och egenföretagare

Att få ihop livspusslet som mamma och samtidigt vara egenföretagare är ofta enklare sagt än gjort. Det finns hela tiden något som kräver ens uppmärksamhet och hela tiden något som borde göras. Det kan lätt leda till att kaos uppstår och att man springer in i väggen, men genom att lägga lite tid på planering och återhämtning förhindrar du att det sker och istället kan du faktiskt hitta en metod för att få ihop livspusslet.

LivspussletPlanera din tid
Oavsett vad man vill göra är planering a och o. Det kan därför vara bra att avsätta tid för planering. Det kan vara bra att planera i olika tidsintervaller, som företagare är det kanske viktigt att kunna se i ett längre perspektiv, men som mamma kanske en planering vecka för vecka lämpar sig bättre. Det gäller alltså att få ihop dessa två och hitta det som passar just dig allra bäst. Det är dock viktigt att du har luckor i kalendern så att hela planeringen inte faller om något ändrar sig. Genom att ha en bra planering behöver du inte fundera på vad du ska göra och dessutom minimerar du risken att du glömmer något eftersom du har planerat in det i din kalender. Det kan vara svårt att komma igång med en planering i början, men så fort du upptäckt hur bra det är kommer det att bli enklare.

Återhämta dig
Om man har en stressig vardag är det lätt att hela tiden springa mellan olika saker för att försöka hinna med så mycket som möjligt. Om det inte finns några andra måsten är städning något som alltid måste göras och som faktiskt skapar onödig stress hos många kvinnor.

Det är dock inte hållbart att stressa runt i längden och förr eller senare kommer man att springa in i väggen. Kroppen behöver helt enkelt tid för återhämtning med jämna mellanrum. Kanske är det därför värt att anlita ett städföretag för att få bort ett stressmoment i vardagen?

Det är väldigt enkelt att få regelbunden städning idag. Det har faktiskt visat sig vara en god investering för många eftersom de slipper känna stressen av att ha en städat hem. Att istället få komma hem till ett redan städat hem efter en stressig vardag och att bara sätta sig ner i soffan och varva ner kan vara räddningen för många. Kanske är det just det som gör att du får ihop ditt livspussel?